Slideshow Image 1
Slideshow Image 2

ĐEMAL PAMUKOVIĆ

Đemal Pamuković, osnivač i bivši predsjednik KUD-a "SRMA", te osnivač i predsjednik KUD-a "BUJSKI BEHAR" odlučio je za naš portal dati intervju.

Rodom iz BIH-a, prije 43 godine doselio je u Buje, točnije u starogradsku jezgru.

Đemal (Đemo) po prirodi je druželjubljiva osoba koja je uvijek imala veliku želju za okupljanjem mladeži i ostalih u zajedničko druženje, kako bi se svi upoznali i zajednički družili neovisno o narodnosti ili kako on voli reći da "niti jedan narod ne bude usamljen".

 

KUD "SRMA"

Iz tog razloga odlučio je osnovati kulturno umjetničko društvo (KUD) SRMA.

Uspio je okupiti 25-tero članova, zajedno s kojima je u samo 6 mjeseci uspio organizirati čak 8 nastupa, koji su doveli u Buje stotine posjetioca iz raznih zemalja (Hrvatske, Slovenije, BIH, Austrije...). Da su nastupi bili uspješni dokazuju i brojne zahvalnice koje su pristigle.

Iako je svojom aktivnošću i aktivnošću članova dovodio veliki broj ljudi u Buje i time promovirao grad Buje, nije dobio očekivanu podršku od strane gradonačelnika Buja. Naime, nekoliko puta obećana mu je prostorija za rad SRMA-e. Na kratko vrijeme dobio je par prostorija na privremeno korištenje, no ukratko je ostao i bez njih.

Gradonačelnika je više puta kontaktirao, iz razloga što je gotovo nemoguće kvalitetno organizirati toliki broj nastupa bez vlastitih prostorija za vježbanje. No, nakon više obećanja, gradonačelnik Buja, gospodin Andreašić počeo ga je izbjegavati i na kraju ga više nije htio primiti, izjavio je Đemal.

Na svu sreću, njegov trud i važnost takvih nastupa prepoznalo je poduzeće Buje-export koje je SRMA-i ustupilo prostor na korištenje.

 

KUD "BUJSKI BEHAR"

Đemal je nedavno, točnije 21.11.2012. osnovao KUD "BUJSKI BEHAR", te je okupio 15 članova. No, ne želi stati na tome, jer cilj mu je okupiti što veći broj zainteresiranih za druženje, zabavu, folklor, recitiranje, pjevanje... Iako je po nacionalnosti Bošnjak, ne želi ograničiti članstvo samo na njegove sunarodnjake, već želi da mu se pridruže pripadnici svih nacionalnosti, jer cilj mu je stvoriti multikulturalno društvo.

U planu ima mnogo aktivnosti, među kojima i nekoliko nastupa u svibnju pod nazivom " 8.konvoj - ne ponovilo se - za Srebrenicu" u više gradova i država. Prvi nastup održati će se u Bujama, te očekuje posjetioce iz raznih dijelova Hrvatske, te iz nekoliko susjednih zemalja.

Ujedno planira i natjecanje pjevača amatera, te ovim putem moli da mu se jave svi zainteresirani za pjevanje na različitim jezicima (hrvatski, talijanski, slovenski, engleski...).

Budući da uz veliki trud, sve to zahtjeva i određena financijska sredstva za pokrivanje raznih troškova, upitali smo ga odakle se financira. Odgovorio nam je da sve troškove snosi sam, čak ne naplaćuje ni članarinu.

Za kraj smo ga pitali što želi poručiti novoj vlasti nakon nadolazećih lokalnih izbora. Rekao nam je da nova vlast treba podići nivo kulture na višu razinu kako bi se povezala sa turističkim aktivnostima u cilju dovođenja što većeg broja turista i promocije grada Buja i okolice.

 

Ukoliko se želite uključiti u rad KUD-a BUJSKI BEHAR možete kontaktirati Đemala (Đemu) na 091/763-03-44.

TV PROMIDŽBA

Baner

RIJEČKI PORTAL

Baner

OGLAŠAVAJTE SE U SLOVENIJI

Baner

METEO - BUJŠTINA I OKOLICA

SLUŠAJ ONLINE

Baner

PRATITE NAS NA FACEBOOKU

POGLEDAJ  NAŠU  FACEBOOK  STRANICU

SLIJEDI NAŠE OBJAVE NA FACEBOOKU