Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3

18.12.2014.

LAŽNE BANKARICE STARICI UKRALE 130 TISUĆA KUNA

Policijski službenici tragaju za dvije mlađe ženske osobe, koje su 17. prosinca oko 17.30 sati, iz stana  u Besenghijevoj ulici u Puli, otuđile oko 130 tisuća kuna. Žene su se predstavile kao djelatnice jedne banke te su 84-godišnjoj vlasnici stana rekle da trebaju zabilježiti brojeve s novčanica. Nakon što ih je 84-godišnjakinja pustila u stan, žene su počele preturati po stanu i tražiti novac, a s obzirom da ih na svoje zdravstveno stanje, 84-godišnjakinja nije mogla istjerati iz kuće, udaljile su se nakon što su pronašle i otuđile novac.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane, pogotovo one starije dobi,  da pripaze koga puštaju u svoj dom. Počinitelji, bilo muške ili ženske osobe, najčešće se predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica ili kao prodavači određenih proizvoda. Nakon što uđu u stan ili obiteljski kuću, iskorištavaju povjerenje  građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti. (istarska.policija.hr)


17.12.2014.

ČETVORICA ISTARSKIH POLICAJACA OPTUŽENA ZA RASPAČAVANJE DROGE

Nakon provedene istrage Uskok je pred Županijskim sudom u Rijeci podignuo optužnicu protiv 25-ero člane 'zločinačke' skupine, u kojoj su navodno i četvorica istarskih policajca, koje tereti da su od početka 2012. do sredine prosinca prošle godine raspačavali heroin, kokain i marihuanu na istarskom, primorsko-goranskom i zadarskom području, piše Jutarnji list.

Osim zbog zločinačkog udruživanja i trgovine drogom članovi skupine se optužnicom terete i za primanje te davanje mita i zlouporabu položaja i ovlasti, objavio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Neslužbeno se doznaje da je skupinu okupio prvooptuženi Andrej Butković iz Pule, a da je jedan od važnijih sudionika ovog lanca bivši pulski policijski inspektor za kriminalitet droga Amir Jusufović. Uz njega su, kako se doznaje, optuženi i istarski policajci Sebastian Ivančić, Krešimir Ćorluka i Željko Radolović. (jutarnji.net)


17.12.2014.

POTUKLI SE ZBOG ISPLATE PLAĆE

Porečka će policija, radi narušavanja javnog reda i mira, prekršajno prijaviti 31-godišnjaka i 35-godišnjaka. Njih su se dvojica jučer oko 9.40 sati, na gradilištu na području Poreča, prvo posvađali oko isplate plaće i međusobno vrijeđali, nakon čega su se i potukli. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv dvojice muškaraca podnosi se optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.


15.12.2014.

NAPAO IH LOPATOM I RAZBIO IM VOZILO

Zbog drskog ponašanja, pulska će policija prekršajno prijaviti 46-godišnjeg hrvatskog državljanina. Njega se tereti da je 14. prosinca oko 16 sati, na parkiralištu u Kukuljevićevoj ulici u Puli, došao do teretnog vozila te je napao dvojicu muškaraca u dobi od 30 i 32 godine, koji su iskrcavali građevinski materijal. U jednom trenutku, 46-godišnjak  je uzeo lopatu 32-godišnjaku te ga je s njom udario po ruci, a potom je potom je potrčao s lopatom za dvojicom muškaraca. Budući da ih nije mogao sustići,  46-godišnjak se vratio do teretnoga vozila i lopatom počeo lupati po vozilu, pri čemu je razbio nekoliko prozora i napravio nekoliko udubljenja.

U događaju je lakše ozlijeđen 32-godišnjak, dok se protiv 46-godišnjaka podnosi optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. (istarska.policija.hr)


12.12.2014.

27-GODIŠNJAK SRUŠIO VRATA, PRIJETIO SMRĆU I OZLIJEDIO DVIJE OSOBE

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela prijetnje, dva kaznena djela oštećenje tuđe stvari i kazneno djelo narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora.

Muškarac je 4. prosinca oko 22.45 sati, nasilno otvorio vrata stana u Calijevoj ulici u Puli i fizički napao 24-godišnjakinju i 25-godišnjaka. Osim što im je prijetio smrću, 27-godišnjak je razbio i dva mobitela, a potom se udaljio iz stana. Djevojci i mladiću pružena je liječnička pomoć te je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 27-godišnjak je 11. prosinca priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. (istarska.policija.hr)


11.12.2014.

FIZIČKI NAPAO, OZLIJEDIO I POKRAO STARCA

Pulska je policija, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva,  dovršila kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim hrvatskim državljaninom. Sumnjiči ga se da je 29. studenog oko 16.15 sati, došao u dvorište obiteljske kuće na Stoji te se fizički sukobio s 90-godišnjim vlasnikom, kojeg je pritom lakše ozlijedio. Nakon što je ozlijedio vlasnika, osumnjičeni je ušao u kuću i iz nje otuđio novčanik i mobitel, čime je 90-godišnjaka oštetio za nekoliko stotina kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 10. prosinca u prijepodnevnim satima,  33-godišnjak je priveden pu pritvorsku jedinicu PU istarske. (istarska.policija.hr)


10.12.2014.

U MORU PRONAĐENA MINA OD 300 KILOGRAMA EKSPLOZIVA

Policija je jučer oko 10.40 sati zaprimila dojavu da je 63-godišnji ribar, u moru kod Vrsara, pronašao minu. Djelatnici Protueksplozijskog odjela PU istarske utvrdili su da se radi oprotubrodskoj kontaktnoj mini iz II. svjetskoj rata, koja u sebi sadrži oko 300 kilograma eksploziva. Nakon što su osigurali potrebne sigurnosne uvjete, policijski službenici su iz mine uklonili inicijalni mehanizam, a potom su minu transportirali do kamenoloma kraj Poreča, gdje su je oko 16.30 sati uništili kontroliranim spaljivanjem.

Policija upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima, prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova.

U slučaju uočavanja minsko-eksplozivnog sredstva u moru, s plovila ili prilikom ronjenja, potrebno je zabilježiti poziciju uz uporabu GPS sustava navigacije i po mogućnosti s bovom/plutačom te dojaviti policiji na broj 192. U slučaju ulova minsko-eksplozivnog sredstva unutar mreže i/ili podizanja na palubu plovila, potrebno je zaustaviti plovilo, na vraćati minsko-eksplozivno sredstvo u more (kako se plovilo ne bi prevrnulo ili sredstvo eksplodiralo) te odmah javiti policiji na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti. (istarska.policija.hr)


09.12.2014.

OZLIJEĐEN PRILIKOM GAŠENJA POŽARA U KUĆI

Tijekom gašenja požara, koji je noćas oko 4 sata izbio u kotlovnici obiteljske kuće u mjestu Špadići, ozlijeđen je 34-godišnji muškarac.

Policijski službenici će danas obaviti očevid kako bi se utvrdio uzrok požara i materijalna šteta, a prema zasad dostupnim informacijama, 34-godišnjak je ozlijeđen prilikom gašenja požara. Naime, muškarac je uzeo vatrogasni aparat,koji se nalazio s vanjske strane ulaznih vrata, no kako je aparat bio zagrijan zbog požara, 34-godišnjak je zadobio opekline na ruci.

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja. (istarska.policija.hr)


08.12.2014.

RADNIK PAO S VISINE OD 10 METARA

Jedan radnik je pao s visine od desetak metara dok je postavljao antenu u krugu brodogradilišta Uljanik u Puli. Nesreća se dogodila danas u 10.20 sati.

Radi zadobivenih ozljeda muškarac je prevezen u pulsku Opću bolnicu.

Policija utvrđuje okolnosti nesreće. (gradpula.com)


05.12.2014.

27-GODIŠNJAK ISTOVREMENO „PRODAO“ AUTOMOBIL RAZLIČITIM KUPCIMA

Pulska je policija kriminalističkim istraživanjem nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom utvrdila sumnju da je počinio, između ostalog, tri kaznena djela prijevare.

Mladić je 25. studenog, na parkiralištu u Puli, za više tisuća kuna prodao automobil Opel Vectru, riječkih registracijskih oznaka, 38-godišnjem hrvatskom državljaninu. Budući je mladić odugovlačio s prijepisom vozila, 38-godišnjak je posumnjao i saznao da 27-godišnjak nije vlasnik  navedenog vozila. Isti automobil, 27-godišnjak je 10. studenog, u ugostiteljskom objektu u Puli, za više tisuća kuna ''prodao'' i 35-godišnjem hrvatskom državljaninu, a sumnjiči ga se i da je 24. listopada uzeo nekoliko tisuća kuna od 42-godišnjeg hrvatskog državljanina, uz dogovor da će mu naručiti mobitel, što nije učinio niti mu je vratio novac. Protiv se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. (istarska.policija.hr)


05.12.2014.

JUTROS ČETVEROGODIŠNJE DIJETE PALO S VISINE ČETIRI METRA

U pulskom naselju Veli vrh četverogodišnje dijete jutros oko 5.20 sati palo je s balkona obiteljske kuće. Dijete je palo s visine od oko četiri metra. Prevezeno je u pulsku bolnicu. Nije poznata težina ozljeda. Policija utvrđuje okolnosti nesreće.


02.12.2014.

PRIJAVLJEN ZBOG KRIVOTVORENJA DOKUMENTACIJE, PRIJEVARE, ZLOUPORABE POLOŽAJA I OVLASTI, ….

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kaznena djela prijevara u gospodarskom poslovanju, zlouporaba položaja i ovlasti, zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprava.

Muškarac je, navodno, kao predsjednik pravne osobe iz Pule, 17. rujna 2012. godine,  u namjeri da zadrži više tisuća kuna, koje je pravna osoba trebala vratiti u proračun jer nisu namjenski iskorišteni za održavanje redovnih sjednica, sam napisao zapisnike s nekoliko sjednica te vlastoručno potpisao članove pravne osobe i ovjerio zapisnike pečatom. Nadalje je krivotvorio odluku o rebalansu financijskog plana pravne osobe te je tako sačinjenu dokumentaciju dostavio odgovornom tijelu Istarske županije, a time je pravna osoba nepripadno zadržala više tisuća kuna.

Također je u 2012. i 2013. godini, krivotvorio dokumentaciju kako bi na račun pravne osobe naplatio privatne račune svog mobilnog i fiksnog telefona, čime je pravnu osobu oštetio za više tisuća kuna.

O svemu utvrđenom, policijski službenici dostavili su izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. (istarska.policija.hr)


02.12.2014.

U ISTRI ZABILJEŽENE 33 HIV POZITIVNE OSOBE

Članovi pulske udruge Institut jučer su dijeljenjem letaka, edukativnog materijala i sredstva zaštite - prezervativa, tradicionalno obilježili Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, koji se obilježava 1. prosinca.

Dosad je HIV odnio više od 36 milijuna života u svijetu. U Hrvatskoj je umrlo 188 osoba, a oboljelih je trenutno oko 1.200, s tim da se godišnje registrira oko 70 novooboljelih infekcija. To Hrvatsku svrstava u zemlje niže incidencije.

Od 1986. godine do danas u Istarskoj županiji zabilježene su 33 HIV pozitivne osobe, dakle one koje nose virus, dok je oboljelih od SIDE ukupno 25 od kojih je dosad 11 umrlo. U ovoj godini nije zabilježen niti jedan novozaraženi. (glasistre.hr)


28.11.2014.

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD TARA

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 27. Studenog, oko 9 sati, na cesti Gedići – Tar, jedna je osoba teže ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je 60-godišnji hrvatski državljanin upravljao automobilom Renault, pulskih registracijskih oznaka, prije skretanja za Perce uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom, prešao na suprotnu stranu kolnika te udario u drvo. Ozlijeđenom vozaču pružena je pomoć u OB Pula gdje je zadržan na liječenju zbog zadobivenih teških ozljeda. (istarska.policija.hr)


28.11.2014.

POTRAGA ZA KRADLJIVCEM FREZE, KOPAČICE, PLUGA, …

Policijski službenici tragaju za počiniteljem, koji je u razdoblju od 15. do 27. studenoga  s poljoprivredne parcele u Funtani, otuđio motornu kopačicu, frezu za traktor, plug i drljaču. Time je oštećen 33-godišnjak za nekoliko desetaka tisuća kuna. (istarska.policija.hr)


27.11.2014.

UMAG –MALOLJETNIK PRIJAVLJEN ZBOG KRAĐE

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad maloljetnim hrvatskim državljaninom, umaška je policija utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo krađe.

Mladić je  22. studenog iz ugostiteljskog objekta u Umagu otuđio mobitel i novčanik s novcem oštetivši 21-godišnjaka za  nekoliko tisuća kuna. Protiv osumnjičenog se nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku. (istarska.policija.hr)


27.11.2014.

PRIVEDEN MUŠKARAC KOJI JE KRAO U POREČKOJ CRKVI

Porečka je policija dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 69-godišnjim hrvatskim državljaninom utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo krađe i teške krađe.

On je 16.  prosinca 2013. godine u crkvi u Poreču otuđio novčanik i mobitel oštetivši 30-godišnjaka za nekoliko tisuća kuna. Također ga se sumnjiči da je 31. kolovoza ove godine iz crkve otuđio novac oštetivši pravnu osobu iz Poreča za više tisuća kuna. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je 26. studenog priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. (istarska.policija.hr)


26.11.2014.

RAZBOJNIŠTVO U POSLOVNICI BANKE

Jutros oko 7,50 sati u poslovnici banke u Flavijevskoj ulici u Puli, nepoznati je počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem otuđio od djelatnica novac. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje na pronalasku počinitelja. Detalji razbojništva za sada nisu poznati. (istarska.poicija.hr)


25.11.2014.

U STANU IZBIO POŽAR

U stanu u Ulici Štranjga u Pazinu se u nedjelju oko 2 sata, zapalila  čađa u dimovodnom kanalu, koji je spojen s peći na kruto gorivo. U trenutku izbijanja požara  u stanu je boravilo dvoje hrvatskih državljanina u dobi od 27 i 24 godine. Požar su ugasili djelatnici JVP Pazin,  a u požaru nije nitko ozlijeđen. Zbog neredovitog održavanja dimnjaka odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara, protiv korisnika stana podnosi se obavijest o počinjenom prekršaju Inspektoratu unutarnjih poslova PU istarske.

PU istarska upozorava građane da je dolaskom hladnijih dana i nižih temperatura započela sezona grijanja stambenih, poslovnih i gospodarskih prostora, što povećava opasnost od požara, eksplozija i trovanja ugljičnim monoksidom (CO).Kako bi se izbjegli takvi tragični događaji, plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) potrebno je obavezno servisirati, i to od strane ovlaštenih stručnih servisera jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Što se tiče dimnjaka, redoviti pregled potrebno je obaviti barem jednom godišnje, također od strane ovlaštene i stručne osobe, dok se izvanredni pregled dimnjaka treba provoditi prilikom svake promjene uređaja za loženje ili svake promjene goriva. (istarska.policija.hr)


24.11.2014.

NEDOZVOLJENA TRGOVINA DUHANOM U NOVIGRADU I UMAGU

Zbog nedozvoljene trgovine duhanom, umaška je policija kazneno prijavila dvojicu hrvatskih državljana u dobi od 49 i 52 godine.

Policijski službenici su u petak, 21. studenog oko 17 sati u Kastaniji kraj Novigrada, zatekli 49-godišnjaka koji je u automobilu VW Golf, pulskih registracijskih oznaka posjedovao više od 3 kg rezanog duhana. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da osumnjičeni u kući posjeduje još 12 kg duhana. Drugi muškarac zatečen je 22. studenog u 18,45 sati u mjestu Petrovija kada je u automobilu Audi, slovenskih nacionalnih oznaka neovlašteno posjedovao vrećicu s više od 1 kg sitno rezanog duhana.

Protiv obojice se nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku. (istarska.policija.hr)


24.11.2014.

UKRADENIM AUTOMOBILOM NA CESTI UMAG-BUJE PROUZROČIO PROMETNU NESREĆU (nadopuna)

Bujska i umaška policija su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

Muškarac je u Ulici Pozioi u Umagu, 21. studenog oko 6,50 sati otuđio automobil Honda, pulskih registracijskih oznaka, vlasništvo 39-godišnje hrvatske državljanke s kojim je potom prouzročio prometnu nesreću. Nesreća se dogodila oko 6,50 sati na državnoj cesti Umag-Buje kada je  36-godišnjak, iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja,  u oštrom zavoju zbog neprilagođene brzine  sletio van kolnika i udario u drvo. U nesreći je vozač teže ozlijeđen te je zadržan na liječenju u OB Pula. Protiv njega se nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku dok se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi optužni prijedlog. (istarska.policija.hr)


24.11.2014.

"SUĐENJE STOLJEĆA" POREČKIM BLIZANKAMA

Sestrama blizankama Sandri i Mariji Jokić iz Poreča sude zbog poticanja na ubojstvo rovinjskog ugostitelja Zije Muratija (43), razbojništva i prijetnji. Blizankinje su dovedene na suđenje iz pulskog zatvora, gdje će i ostati jer je sudac odbio njihov prijedlog da se brane sa slobode.

Blizanke se terete da su krajem 2013. godine poticale prijatelja iz Poreča Aleksandra Vavideca da za 50.000 eura ubije Sandrina dugogodišnjeg ljubavnika Muratija. Nakon što se Vavidec, koji je bio u vezi s Marijom, predomislio, sestre su se toliko razljutile da su počele prijetiti smrću njemu i njegovoj supruzi. Upravo ih je on prijavio porečkoj policiji, nakon čega su obje uhićene.

Oni koji poznaju sestre i ugostitelja tvrde da im je imućni rovinjski ugostitelj bio klasični sponzor, ali ne i jedini jer ih se moglo vidjeti samo po restoranima, kafićima i buticima gdje su se, iako nezaposlene, doslovce razbacivale novcem.


21.11.2014.

JUČER U PROMETNOJ NESREĆI U UMAGU TEŠKO OZLIJEĐEN VOZAČ MOPEDA

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 20. studenog oko 17 sati, na cesti Murine – Fratraci na području Umaga, teško je ozlijeđen 53-godišnji muškarac.

Nesreća se dogodila kada je 53-godišnjak upravljao mopedom Piaggio, pulskih registracijskih oznaka. Neposredno prije dolaska do raskrižja s pristupnom cestom zajedno turističko naselje, s mopedom se nije kretao što bliže desnom rubu kolnika i na tolikoj udaljenosti od njega da ne ugrožava sebe i druge sudionike u prometu,već je izletio van kolnika i udario u zemljano-kameno uzvišenje. Muškarac je pao na tlo, a zbog zadobivenih ozljeda prevezen je u KBC Sušak, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju. (istarska.policija.hr)


21.11.2014.

JUTROS PROMETNA NESREĆA NA CESTI UMAG-BUJE

Jutros oko 7 sati dogodila se prometna nesreća na cesti Umag-Buje. Prema neslužbenim informacijama, nesreća se dogodila kada je vozač automobila marke Honda, pulskih registarskih oznaka, upravljajući iz smjera Umaga prema Bujama izletio van kolnika i udario u stablo.

Vozač je zbog zadobivenih ozljeda prebačen u bolnicu, a cestu je policija zatvorila zbog očevida.


20.11.2014.

POREČANI IZ BRAZILA NARUČILI 9 BOCA VINA S 2 KILOGRAMA KOKAINA

Na Županijskom sudu u Splitu se za udruživanje u prodaji droge sudi Davoru Bačuri (39) iz Zagreba i njegovim porečkim kompanjonima Igoru Lukiću (41) i Marku Careviću (34).

Trojac, koji se u Hrvatskoj i Češkoj bavi organiziranjem igara na sreću, upao je u ozbiljan problem kad je 27. ožujka prošle godine na bečkom aerodromu pao češki državljanin František Chromec s devet boca vina u originalnom pakiranju. On je stigao iz Rio de Janeira i, kad se pristupilo kontroli sadržaja u bocama, policija je utvrdila da se u njima nalazi 6,75 litara otopljenoga kokaina, koji teži dva kilograma i 312 grama kad se izdestilira i odvoji od tekućine.

Iako im je pao kompanjon, trojac je tri mjeseca bio na slobodi, dok USKOK nije “finalizirao” slučaj pa se pristupilo uhićenju trojice povezujući ih s Chromecom, od kojeg su naručili i platili pošiljku.

Na sudskom ročištu su čitana izvješća o USKOK-ovu tajnom praćenju optuženika u Splitu, Poreču i Zagrebu. Sva trojica optuženih došla su na raspravu sa slobode nakon što su platili jamčevinu i izašli iz istražnog zatvora, a angažirali su i ponajbolje hrvatske odvjetnike.

Iduće ročište zakazano je za 6. veljače 2015. kad će biti saslušana i prevoditeljica za češki jezik i kad će se pristupiti slušanju snimljenih tonskih zapisnika optuženih. (slobodna dalmacija.hr)


20.11.2014.

PRONAĐENO MRTVO TIJELO

Jučer oko 16.25 sati u moru na području Krnice, Krnički Porat (nedaleko od Pule), pronađeno je mrtvo tijelo nepoznate ženske osobe. Pregledom tijela utvrđeno je da nema tragova, koji bi ukazivali da se radi o nasilnoj smrti. Tijelo preminule prevezeno je na Odjel patologije OB Pula radi utvrđivanja identiteta i uzroka smrti. (istarska.policija.hr)


19.11.2014.

PREDANO RAZNO ORUŽJE NA PODRUČJU BUJA, UMAGA I PULE

Jučer je na području Umaga, osoba koja je željela ostati anonimna, policijskom službeniku predala dva protuavionska streljiva, 14 komada streljiva raznog kalibra, dva vježbovna streljiva, jedan komad ručno izrađenog revolverskog streljiva i četiri spremnika za automatsku pušku.

U nedjelju su streljivo i oružje predale dvije osobe na području Pule i Buja. U Puli je anonimna osoba policijskom službeniku predala automatsku pušku s dva spremnika, šest ručnih bombi i 105 komada streljiva. U Bujama je, također anonimna osoba, policijskom službeniku predala 16 komada streljiva, prenosi istarska.policija.hr


18.11.2014.

ORUŽANO RAZBOJNIŠTVO U POREČU

Policija traga za nepoznatim počiniteljem, koji je noćas oko 1.50 sati, u objektu u Ulici 8. marta u Poreču, uz prijetnju vatrenim oružjem, od dviju djelatnica otuđio novac.

Detalji razbojništva, za sada, nisu poznati. (istarska.policija.hr)


18.11.2014.

U BUJAMA SE NA MUŠKARCA URUŠIO ZID KUĆE

Jučer oko 11.30 sati, u Ulici Mathiasa Flacciusa Illiricusa u Bujama, teže je ozlijeđen 35-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Muškarac je ozlijeđen prilikom čišćenja, kada se urušio vanjski kameni zid kuće te je na njega pala hrpa kamenja. Zbog zadobivenih ozljeda, 35-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu Pula, gdje je zbog težih ozljeda zadržan na liječenju. (istarska.policija.hr)


17.11.2014.

DJEVOJKA UMRLA NAKON ŠTO JE EKSALA NEKOLIKO ČAŠICA VOTKE

Australska tinejdžerica Nicole Bicknell preminula je nakon što je na rođendanskoj proslavi popila nekoliko čašica poljske votke 'Polmos Spirytus Rektyfikowany' koja sadrži čak 95% alkohola.

Nicole je na nagovor jednog prijatelja na proslavi odlučila 'eksati' nekoliko čašica snažnog pića, a samo par sati kasnije je umrla, javlja Daily Mail.

Prije dvije godine zabranu prodaje tog pića zatražila je australska Udruga liječnika. Zahtjevi za zabranom prodaje ove votke djelomično su urodili plodom jer je australski distributer povukao piće s polica. (24sata.hr)


16.11.2014.

JUTROS U LABINU GORJELI STANOVI

Jutros, 16. studenog, oko 3,00 sata, u ulici Giuseppine Martinuzzi u Labinu, na kućnim brojevima 17-19 došlo je do požara više stanova u zgradi. Požar je lokaliziran. Za sada nema informacija o uzroku nastanka požara i o visini materijalne štete. Ne zna se da li je tko ozlijeđen.


14.11.2014.

PRIJAVLJENO PET MLADIĆA ZBOG NEKOLIKO TEŠKIH KRAĐA

Porečka je policija, dovršenim kriminalističkim istraživanjem teških krađa, utvrdila sumnju da je  18-godišnjak s porečkog područja počinio šest kaznenih djela teške krađe te da su zajedno s njim, u različitim kombinacijama, kaznena djela počinili još jedan 18-godišnjak (četiri kaznena djela), 20-godišnjak (tri kaznena djela), 24-godišnjak (dva kaznena djela) i 20-godišnjak (jedno kazneno djelo). Osim toga, 24-godišnjaka se sumnjiči da je počinio i kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Mladići su kaznena djela počinili u razdoblju od 13. prosinca prošle godine do 8. veljače ove godine. Prvo su na parkiralištu kod škole u Poreču, provalili u parkirani automobil Citroen, iz kojeg su otuđili prijenosno računalo i time oštetili 25-godišnju vlasnicu za nekoliko tisuća kuna. Potom su provalili u sportsku dvoranu, iz koje su otuđili alkoholna pića i ključeve automobila, koje je bio parkiran ispred dvorane te su se s njim odvezli u nepoznatom smjeru. Time su pravnu osobu iz Poreča oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna. Nakon toga, uslijedila je provala u kiosk za naplatu parkiranja, iz kojeg su osumnjičeni otuđili dva računala i tako oštetili pravnu osobu za više tisuća kuna. Slijedeća je bila provala u prostor recepcije u turističkom naselju, iz kojeg mladići nisu ništa otuđili, a nakon svega par dana, provalili su u dva apartmana u istom turističkom naselju i otuđili televizore. Time su pravnu osobu oštetili za više tisuća kuna. Što se tiče 24-godišnjaka, njega se sumnjiči i da je tijekom veljače, prilikom kupnje jednog od otuđenih televizora, dvojici osumnjičenih umjesto dijela novca dao 10 grama marihuane.

Protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. (istarska.policija.hr)


14.11.2014.

POREČANIN U UGOSTITELJSKOM OBJEKTU VIKAO I UZNEMIRAVAO GOSTE TE IH ŠPRICAO SUZAVCEM

Porečka će policija, radi narušavanja javnog reda i mira te nošenja oružja, prekršajno prijaviti 43-godišnjaka s porečkog područja.

Sinoć oko 22.30 sati, u ugostiteljskom objektu u Ulici Mate Vlašića u Poreču, 43-godišnjak je vikao i uznemiravao ostale goste u objektu te je razbio i čašu. Kada ga je jedan od gostiju upozorio na ponašanje, 43-godišnjak je izvadio sprej s nadražujućom tvari i pošpricao muškarca i ostale goste, a potom je pobjegao. Policijski službenici uskoro su pronašli 43-godišnjaka te su kod njega, osim spreja, pronašli i teleskopsku palicu i nož, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je počinitelj bio pod utjecajem alkohola od 1.84 promila. U događaju su lakše ozlijeđeni 43-godišnjak te 53-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji ga je upozorio na ponašanje.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te prekršaja iz Zakona o oružju, protiv 43-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. (istarska.policija.hr)


13.11.2014.

SMRTNO STRADALA PJEŠAKINJA

Danas, oko 12 sati u Funtani se dogodila prometna nesreća. Osobni automobil je naletio na pješakinju koja je na mjestu preminula.

Zbog očevida  zatvorena je dionica D-75 u duljini od 500 metara. Promet se odvija paralelnom Dalmatinskom ulicom.


13.11.2014.

NA PODRUČJU UMAGA PRONAĐEN MRTAV MUŠKARAC

Policijski službenici su jučer obavili očevid u dvorištu vikend kuće u mjestu Bašanija, gdje je oko 12.20 sati pronađeno mrtvo tijelo 57-godišnjeg slovenskog državljanina. Utvrđeno je da je muškarac 11. studenog pilio grane s motornom pilom, bez zaštitne opreme, dok je mrtvozornik pregledom tijela utvrdio da preminuli na nozi ima porezotinu, zbog koje je iskrvario.

Na mjestu događaja nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali da se radi o kaznenom djelu. Tijelo preminulog muškarca prevezeno je u Opću bolnicu Pula radi obavljanja obdukcije. (istarska.policija.hr)


12.11.2014.

U DANE MARTINJA NAJVEĆA KONCENTRACIJA ALKOHOLA IZMJERENA JE NA PODRUČJU UMAGA

Policijski službenici Policijske uprave istarske su, u razdoblju od 7. do 11. studenog, odnosno u dane Martinja, u cilju sprečavanja prometnih nesreća i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, poduzeli  pojačan nadzor vozila i vozača u prometu na cestama.

Tijekom trajanja pojačanih mjera, kontrolirano je 496 vozača te je utvrđeno 369 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih 52 vozača bila su pod utjecajem alkohola, 127 vozača prekoračilo je brzinu, 22 vozača nisu koristili sigurnosni pojas i 28 vozača nepropisno je pretjecalo.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je na području Umaga, 11. studenog u 19,30 sati kod 50-godišnjaka, koji je u organizmu imao  2.77 g/kg alkohola. Najviše prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola počinili su vozači životne dobi od 30 do 40 godina i to 17 prekršaja. (istarska.policija.hr)


11.11.2014.

NA PODRUČJU BUJA ZATEČENI MLADIĆI KOJI SU KRALI MOTOCIKLE I MOPEDE U UMAGU I POREČU

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad maloljetnim hrvatskim državljaninom i 18-godišnjakom zbog sumnje da su otuđivali motocikle i mopede. Policija sumnjiči 18-godišnjaka da je počinio pet kaznenih djela krađe, od toga tri krađe zajedno s maloljetnikom, a maloljetnika se sumnjiči i za jedno kazneno djelo prikrivanja.

Naime, 10.studenog oko 1.15 sati, policijski službenici su u mjestu Kaštel zaustavili Citroen, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 18-godišnjak. Policijski službenici su u vozilu uočili razne predmete pogodne za počinjenje kaznenih djela te masku mopeda, a provedenim istraživanjem utvrđeno je da potječe od mopeda Gilera, kojeg su dan ranije 18-godišnjak i maloljetnik otuđili na parkiralištu u Poreču.

U nastavku kriminalističkog istraživanja, policijski službenici utvrdili su da je 18-godišnjak, osim navedene krađe, počinio još četiri kaznena djela krađe. Sumnjiči ga se da je od 18. svibnja do 6. studenog, na području Umaga, otuđio tri mopeda i motocikl, pri čemu je vlasnicima pričinio ukupnu štetu od nekoliko desetaka tisuća kuna. U dva slučaja, u počinjenju kaznenog djela, sudjelovao je i maloljetnik, kojeg se tereti da je počinio i kazneno djelo prikrivanja. Naime, on je, znajući da se radi o ukradenom mopedu, putem društvene mreže, oglasio prodaju dijelova mopeda te ih je u konačnici i prodao muškarcu s područja Zagreba.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 18-godišnjak je 11. studenog u noćnim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok se prijava protiv maloljetnika odnosi nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. (istarska.policija.hr)


10.11.2014.

DVOJAC NAPAO 40-GODIŠNJEG MUŠKARCA I UKRAO MU NEKOLIKO DESETAKA KUNA

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanja nad 36-godišnjakom iz Metkovića i 58-godišnjakom s područja Požeško-slavonske županije zbog sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništvo.

Muškarci su 2. listopada u večernjim satima, u stanu u Tartinijevoj ulici u Puli, fizički napali 40-godišnjeg Puljanina i uzeli mu nekoliko desetaka kuna. Puljanin je uspio pobjeći dvojici muškaraca i pozvati policiju. Zbog zadobivenih ozljeda, pružena mu je liječnička pomoć u Općoj bolnici Pula, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su predani u pritvorsku jedinicu PU istarske, i to 58-godišnjak 11. listopada, a 36-godišnjak 9. studenog. (istarska.policija.hr)


07.11.2014.

PRIJAVLJEN LAŽNI LIJEČNIK

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom s porečkog područja zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nadriliječništvo.

Muškarca se sumnjiči da je od svibnja prošle godine do lipnja ove godine, u svojoj kući na porečkom području, bez ikakvih medicinskih znanja, neovlašteno liječio više osoba tzv. hirudoterapijom, odnosno uporabom pijavica. Kao potvrdu da je kvalificiran za obavljanje tretmana pijavicama, osumnjičeni je pacijentima predočio certifikat za iscjeliteljsku djelatnost, koji je stekao dovođenjem u zabludu odgovorne osobe tijela koje izdaje takve certifikate.

Protiv 62-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


06.11.2014.

MLADIĆ IZ NOVIGRADA I DJEVOJKA IZ BRTONIGLE KRALI U DAJLI I BUŽINIJI

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom iz Novigrada i 20-godišnjakinjom iz Brtonigle zbog sumnje da su počinili kaznena djela teška krađa i krađa.

Oni su u noći s 28. na 29. listopada, na gradilištu u Dajli, provalili u rezervoar rovokopača i otuđili oko 50 litara goriva. Time su 39-godišnjeg vlasnika iz Grožnjana oštetili za nekoliko stotina kuna. Iste noći, dvojac je s gradilišta u Bužiniji, iz otvorenog rezervoara rovokopača, otuđio stotinjak litara goriva, čime je 43-godišnjak iz Umaga oštećen za nekoliko stotina kuna. (istarska.policija.hr)


06.11.2014.

U MOMJANU UKRADENA VRATA, PROZORI, STEPENICE, …

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, koji je od 25. listopada do 5. studenog, u naselju Kruj kod Momjana, iz šest nedovršenih kuća otuđio više ulaznih vrata, prozora, unutarnjih stepenica i druge stolarije. Time je pravna osoba iz Gračišća oštećena za oko 150 tisuća kuna. (istarska.policija.hr)


06.11.2014.

U PUCNJAVI U POREČU RANJEN MUŠKARAC

Jedna osoba je ozlijeđena vatrenim oružjem u Poreču jučer nešto prije 22 sata. Radi se o 29-godišnjaku iz Poreča kojeg su dva maskirana počinitelja ranila u nogu. Ozlijeđeni je hitno prebačen u pulsku Opću bolnicu. Počinitelji su u bijegu pa je cijela Istra pod opsadom.


05.11.2014.

TROJICA TAXISTA PREVOZILA 12 ILEGALACA

Buzetska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila sumnju da su 24-godišnjak, 30-godišnjak i 49-godišnjak iz Zagreba, 31-godišnjak iz Velike Gorice, 36-godišnji državljanin Srbije i 26-godišnji pakistanski državljanin počinili kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje o boravak u Republici Hrvatskoj.

Naime, 31. listopada oko 23.40 sati, na cesti Lupoglav-Buzet, kod odvojka za Roč, policijski službenici zaustavili su tri taxi vozila, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojima su upravljali 24-godišnjak i 49-godišnjak iz Zagreba te 31-godišnjak iz Velike Gorice. U vozilima se nalazilo 12 stranih državljana, i to tri državljana Pakistana, jedan državljanin Nigerije, jedan državljanin Somalije i sedam državljana Eritreje. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako su trojica taxista, u dogovoru s 30-godišnjakom iz Zagreba, 36-godišnjim državljaninom Srbije i 26-godišnjim pakistanskim državljaninom, pristala za novčanu naknadu prevesti strane državljane od Zagreba do blizine državne granice sa Slovenijom, odakle su dalje trebali, željezničkom prugom, pješice nezakonito otići u Sloveniju.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, svi osumnjičeni privedeni su od 1. do 4. studenog u pritvorsku jedinicu PU istarske. (istarska.policija.hr)


05.11.2014.

MUŠKARCU IZ BUJA UKRALI MOTOCIKL

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, koji je s 3. na 4. studenog, iz garaže u mjestu Vilanija kraj Umaga otuđio narančasti motocikl KTM Duke, slovenskih registracijskih oznaka. Materijalna šteta, koja je nastala 56-godišnjem vlasniku iz Buja, procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. (istarska.policija.hr)


04.11.2014.

POREČKA POLICIJA „ULOVILA“ DILERA

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom s područja Tara zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanje trošenja droga.

Policijski službenici zatekli su mladića 2. studenog oko 2.10 sati, u mjestu Žužići kraj Višnjana, s ručno motanom cigaretom tj. jointom, koji je pripremio kako bi ga konzumirao zajedno s još jednom osobom. Mladić je kod sebe imao još 12.30 grama marihuane, pakirane u paketiće radi daljnje preprodaje, a istraživanjem je utvrđeno da je od siječnja prodavao i davao marihuanu na uživanje nekolicini osoba. Protiv 21-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. (istarska.policija.hr)


04.11.2014.

POTRAGA ZA KRADLJIVCEM TORBICE

Porečka policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je 1. studenog u ugostiteljskom objektu u Ulici Obala Maršala Tita otuđio torbicu s novčanikom u kojem su se nalazili osobni dokumenti bankovne kartice, novac i  mobitel. Time je oštećena 23-godišnjakinja s područja  Buzeta za nekoliko tisuća kuna. (istarska.policija.hr)


03.11.2014.

37-GODIŠNJAK ZATEČEN PRILIKOM PROVALE U TRGOVINU I UGOSTITELJSKI OBJEKT

Policijski službenici su, postupajući po dojavi o provali u trgovinu, 31. listopada oko 1.30 sati, u mjestu Sveti Lovreč, ispred trgovine, zatekli 37-godišnjeg muškarca iz Vukovarsko-srijemske županije s limenkama alkoholnog pića. Nakon što su mu priopćili da je uhićen, muškarac je krenuo prema policijskim službenicima, koji su radi sprječavanja napada, nad njim primijenili sredstva prisile (raspršivač s nadražujućom tvari, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje). Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da se radi o 37-godišnjaku, koji je razbio staklo na trgovini i obližnjem ugostiteljskom objektu. Iz ugostiteljskog objekta muškarac nije ništa otuđio, dok je u trgovini srušio police s proizvodima i otuđio nekoliko limenki alkoholnog pića. Time je 60-godišnjeg vlasnika trgovine oštetio za više tisuća kuna, dok je 37-godišnjoj vlasnici ugostiteljskog objekta nastala šteta od nekoliko tisuća kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 37-godišnjak je 31. listopada priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. (istarska.policija.hr)


31.10.2014.

ŽENA POČINILA SAMOUBOJSTVO SKOKOM U BUNAR

Jučer je, u naselju Rojnići u blizini Barbana, oko 17 sati došlo do samobuojstva. Žena je skočila u bunar za vodu. Iz policije su potvrdili kako se radi o 61-godišnjakinji, a mrtvozornik je utvrdio da je do smrti došlo uslijed utapanja. Na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja.


30.10.2014.

NOVIGRAD –SUKOB I PUCNJAVA U BLIZINI PLODINA

Jučer je od 14 do 16 sati, na stadionu u Novigradu, odigrana  nogometna utakmica Hrvatskog kupa između NK ''Novigrad'' i NK ''Hajduk'', koju je pratilo oko dvije tisuće posjetitelja, od čega oko 800 pripadnika gostujućih navijača.

Neposredno prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice, u gradu nisu zabilježeni sukobi navijačkih skupina, a policijski službenici postupali su prema dvije osobe. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, odnosno radi pokušaja unošenja na stadion noža i boksera, policija će podnijeti optužni prijedlog protiv 25-godišnjaka iz Novigrada. Druga osoba prema kojoj su postupali policijski službenici je 25-godišnjak iz Solina, koji je prije početka nogometne utakmice, oko 13.40 sati, u Ulici Rižanskog placita, vrijeđao policijske službenike te skakao i udarao po parkiranom vozilu, pulskih registracijskih oznaka. Nakon što su ga policijski službenici uhitili i nad njim primijenili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje), skupina od sedamdesetak maskiranih gostujućih navijača okružila je policijske službenike i odvukla uhićenog 25-godišnjaka. Budući je postojala opasnost za život policijskih službenika, jedan od njih je radi upozorenja i pozivanja u pomoć drugih policijskih službenika, ispalio hitac u zrak, nakon čega su se navijači povukli.  Policijski službenici izdvojili su uhićenog 25-godišnjaka i priveli ga u policijsku postaju, a protiv njega se podnosi optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


30.10.2014.

MUŠKARAC SE BACIO POD NADOLAZEĆI KAMION

Pred brojnim šokiranim prolaznicima i vozačima automobila koji su se jučer oko 16 sati zatekli u Krešimirovoj ulici, pored bočnog ulaza u KBC Rijeka, pod nadolazeći kamion bacio se stariji muškarac.

Vozač kamiona ga je pokušao izbjeći, no bezuspješno. Muškarac je ostao ležati ispod kamiona, a izvukli su ga riječki vatrogasci i djelatnici Hitne medicinske pomoći. Prevezen je vozilom Hitne pomoći u KBC na Sušaku.

Prema neslužbenim informacijama, nekoliko trenutaka ranije pokušao je to isto učiniti, i to u dva navrata, ali su ga vozači ipak uspjeli izbjeći.

Neslužbeno se doznalo da je nedugo prije toga pobjegao s Odjela psihijatrije KBC-a Rijeka. (novilist.hr)


30.10.2014.

PROMETNA NESREĆA NA CESTI NOVIGRAD-POREČ

Sinoć se oko ponoći dogodila prometna nesreća u kojoj je osobni automobil naletio na konja koji je bio na kolniku.

Nesreća se dogodila na cesti Novigrad - Poreč prije raskrižja za Červar Porat. Konj je teže ozlijeđen te su angažirane nadležne službe. Na vozilu je nastala materijalna šteta. (regionalexpress.hr)


29.10.2014.

OSUMNJIČEN ZBOG PRIJEVARE UMAŠKOG PODUZETNIKA

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom iz Nove Gradiške zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare.

Mladića se sumnjiči da se lažno predstavio kao vlasnik obrta koji otkupljuje sekundarne sirovine te je sa vlasnikom pravne osobe s umaškog područja, početkom listopada, dogovorio otkup otpadnog materijala. Nakon postignutog dogovora, 21-godišnjak je preuzeo oko devet tona sekundarnih sirovina, pri čemu je vlasniku pravne osobe s područja Umaga dao lažnu adresu za slanje računa. Na taj je način 21-godišnjak oštetio vlasnika pravne osobe za nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


 

 

 

 

 

KLIKNI

Baner

TV PROMIDŽBA

Baner

SLUŠAJ ONLINE

Baner

OGLAŠAVAJTE SE U SLOVENIJI

Baner

RIJEČKI PORTAL

Baner

PRATITE NAS NA FACEBOOKU

POGLEDAJ  NAŠ  FACEBOOK  PROFIL

SLIJEDI NAŠE OBJAVE NA FACEBOOKU